torstai 31. lokakuuta 2013

On assignment: Tiina's Style (osa 1)

Viimeistelyä vaille valmis
Zzzap! Vihdoin ja viimein otin itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin kirjoittamaan tänne. Saamattomuus se on sitten sitkeä riesa! Pitäisi varmaa aikatauluttaa koko elämä jotenkin järkevästi, vähän niinkuin kouluissa on lukujärjestykset jne. No mutta asiaan!
Koskenkorvakin voi olla kuin mikäkin viidakko! Vasemmalta tulittaa softbox ja taakse vein hiusvalon.
Tällä kertaa astuin sisään hiusmuodin maailmaan, kun lauantaina 14.9. kävin Koskenkorvalla kuvauspuuhissa! Tehtävänä oli siis kuvata kolme erilaista hiusmallia, jotka Tiina oli taiteillut. Päivä oli mitä parhain sään puolesta: ilma oli sopivan lämmin ja aurinkokin pysyi hyvin pilven takana, välillä.
Auringolta pääsee suojaan myös puun juurelle
Tässä kuvassa pelkkää luonnon valoa, ja sitähän riitti!

Kuvauksiin nappasin mukaan Nikon D700 rungon sekä 85mm f1.8 objektiivin, lisäksi otin varmuuden vuoksi mukaan myös Pentax K-5 rungon 50mm f1.4 objektiivilla. Toki mukana oli myös salamavärkit, vaikka aurinko nyt paistoikin mahtavasti.
Pensaaseen hyppäämällä voi saada kuviin mielenkiintoisia yksityiskohtia!
Suurimmassa osassa kuvia, n. 90%, käytin kahta salamaa. Toinen salamavaloista oli softboxin sisässä ja toista käytin hiusvalona oranssin filtterin kera. Tuttua huttua.
Oma suosikkikuvani. Sukelsin sulavasti sademetsän siimekseen ja kuvasin koko kasvihuoneen läpi.
Kuvattavia malleja oli siis kolme, ja näin ollen piti löytää myös kolme sopivaa kuvauspaikkaa. Tai no eihän se nyt mikään "PAKKO" ole, mutta vaihtelu virkistää ja silleen! Mielestäni kuvasarjaan tulee myös hieman enemmän tarinan tuntua sekä yleistä mielenkiintoisuutta maisemien vaihtuessa.
Teräväsilmäiset saattavat huomata pari kuvaan eksynyttä tunkeilijaakin
Voi olla että aika on mullannut kuistin, mutta näissä kuvauksissa ei mennyt oikeastaan mikään pieleen. Laitteet toimivat ja kuvat onnistuivat, ei valittamista. (Toim. huom. tätä kirjoittaessa voin sanoa että viime kuvauksissa kärähti yksi tuikku, not so kiva juttu.)
Liian nopea suljinaika -> oikealla tumma reuna
Hankalia varjoja. Onneksi oli valot mukana!



Tämä nurkka oli todella mielenkiintoinen kuvauspaikka! Huonona puolena todella rajut varjot puiden oksista.
Ja kaikki vielä yhdessä!
Kuvausten piti alunperin olla kaksipäiväiset yhtenä viikonloppuna, mutta toinen kuvauspäivä jouduttiin siirtää seuraavaan viikonloppuun. Ja toisesta kuvauspäivästä sitten ensi kerralla! Sayonara ja cowabungaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti